• Shop Back on Track

REGNTÄCKE utan stoppning
Vattenavvisande hundtäcke med tejpade sömmar och hög andningsförmåga. Det ultimata täcket för kalla och regniga dagar. Welltex®-teknologi i innerfodret för att öka blodcirkulationen, något som kan lindra stelhet, ledinflammation och förslitningar.
Täcket är justerbart för perfekt passform och utrustat med reflexer på båda sidor för ökad synlighet och säkerhet. Elastiska band för bakbenen och en öppning i nacken för koppel. Yttertyget är tillverkat av slitstarkt 600D polyester.
Dubbla bogveck från storlek 37 till 86 för att passa även grövre hundraser.

Pris:  849 kr  Storlek till ridgebacks: 63 cm, 67 cm, 70 cm, 74 cm

REGNTÄCKE med stoppning/fodrat
Vattenavvisande hundregntäcke med tejpade sömmar och hög andningsförmåga. Stoppning för extra värme under kalla och regniga dagar. Welltex®-teknologi i innerfodret för att stimulera blodcirkulationen, vilket gör täcket extra lämpligt för stela hundar eller hundar som har besvär med ledinflammation eller artros.
Hundtäcket är justerbart för perfekt passform och utrustat med reflexer på båda sidor för ökad synlighet och säkerhet. Elastiska band för bakbenen och en öppning i nacken för koppel. Yttertyg tillverkat av slitstarkt 600D polyester.
Dubbla bogveck från storlek 37 till 86 för att passa även grövre hundraser.

Pris:  883 kr Storlek till ridgebacks: 63 cm, 67 cm, 70 cm, 74 cm Färg: Marinblå, Svart

NÄTTÄCKE

Hundnättäcket är ett riktigt multitäcke som fungerar lika bra på utomhus under sommaren som inomhus under vintern - eller att använda under ett annat täcke. Welltex®-teknologin i tyget kan öka blodcirkulationen och lindra besvär som stelhet, ledinflammation och förslitningar. Nättäcket passar även perfekt att använda före och efter aktivitet för att ge hunden de bästa möjligheterna till prestation och återhämtning.

Hundtäcket är justerbart för optimal passform. Utrustat med reflexdetaljer på båda sidor för ökad synlighet och säkerhet. Dragkedja bak för hundar med hög svans. Fin mörkblå färg med en guldfärgad broderad Back on Track-logo på kragen.
I storlekarna 37 och uppåt har täcket dubbla bogveck, vilket gör att det passar även den lilla hunden med grövre benstomme.
 

Pris: 769 kr  Storlek till ridgebacks: 63 cm, 67 cm, 70 cm, 74 cm

HUNDTÄCKE NELLA

Nella har en helt ny typ av design som ger bästa möjliga rörelsefrihet för frambenen. Täcket är designat för hundar med en låg svansisättning och täcker en stor del av svansen för att hålla den varm. Det kan vara hjälpsamt mot och förhindra problem med vattensvans i kallt väder och efter vattenarbete.
Täcket har ett mjukt och elastiskt yttertyg med vatten- och vindavvisande egenskaper och god andningsförmåga. Kragen är välformad och har en dragsko för att hindra regn och snö från att komma in. Insidan är fodrad med Iontex®-teknologi för att stimulera blodcirkulationen. Det kan hjälpa hunden att bibehålla en optimal temperatur och hålla musklerna flexibla i alla väder. För extra värme passar våra täcken Cassie och Eddie perfekt att använda under.
Nella har en bekväm och nära passform över bröstet, med snabb och enkel knäppning av bröstplattan med ett spänne på ryggen. Kardborrefästen på sidorna säkerställer att det ligger stadigt på plats utan att vrida sig. Täcket är synligt från alla vinklar med reflexdetaljer och ett dolt reflekterande mönster för extra säkerhet i mörkret. Det finns öppningar vid ryggen för att fästa kopplet i halsband eller sele.
Nella är designad för en normalbyggd till mer atletisk typ av hund. Är hunden kraftigare byggd kring bröstkorg och nacke, välj en storlek större - eller välj Standardtäcket, som är utformat för grövre hundar.

Pris: 869 kr  Storlek till ridgebacks: 60 cm, 65 cm, 70 cm, 75 cm Färg: Grå, Svart

HUNDTÄCKE BARK

Bark har en helt ny typ av design som ger bästa möjliga rörelsefrihet för frambenen. Täcket är designat för hundar med en hög svansisättning, längden kan därför anpassas vid behov och justeras med en elastisk dragsko ovanför svansen.
Täcket har ett mjukt och elastiskt yttertyg med vatten- och vindavvisande egenskaper och god andningsförmåga. Den välformade kragen har en dragsko för att hindra regn och snö från att komma in. Insidan är fodrad med Iontex®-teknologi för att stimulera blodcirkulationen, vilket kan hjälpa hunden att bibehålla en optimal kroppstemperatur och hålla musklerna flexibla i alla väder. Bark är designat så att våra täcken Cassie och Eddie passar bra under, perfekt när hunden behöver ett extra värmande lager.
Bark har en bekväm och nära passform över bröstet, med en snabb och enkel knäppning av bröstplattan med ett spänne på ryggen. Kardborrefästen på sidorna säkerställer att det ligger stadigt på plats utan att vrida sig. Täcket är synligt från alla vinklar med reflekterande detaljer och logo för extra säkerhet i mörkret. Det finns öppningar för att fästa kopplet i halsband eller sele. 
Bark är designad för en normalbyggd till mer atletisk typ av hund. Är hunden kraftigare byggd kring bröstkorg och nacke, välj en storlek större - eller välj Standardtäcket, som är utformat för grövre hundar.

Pris: 869 kr  Storlek till ridgebacks: 60 cm, 65 cm, 70 cm, 75 cm Färg: Grå, Svart

STANDARDTÄCKE

Vårt standardtäcke är ett hundtäcke med god andningsförmåga, perfekt för allt från träning till promenader. Welltex®-teknologi i innerfodret kan öka blodcirkulationen och därmed bidra till att hålla hundens muskler mjuka och flexibla. Det kan även lindra besvär som stelhet, ledinflammation och artros. 
Yttertyg tillverkat av vattenavvisande polyester. Justerbart för optimal passform och utrustat med reflexer på båda sidor för ökad synlighet och säkerhet. Med dragkedja bak för hundar med hög svansisättnng.
I storlekarna 37 och uppåt har täcket reglerbara dubbla bogveck, vilket gör att det passar även den lilla hunden med grövre benstomme.

Pris: 770 kr  Storlek till ridgebacks: 63 cm, 67 cm, 70 cm, 74 cm

COOL ON TRACK

Hjälp din hund att hålla sig sval i sommarvärmen med kyltäcket Cool on Track™. Det tekniska materialet kyler effektivt genom avdunstning, helt utan kemikalier eller förvaring i frys. Täcket är smidigt att använda vid alla tillfällen, allt du behöver är tillgång till vatten. Nu kan du hjälpa din hund att hålla sig sval i alla situationer!
Hundtäcket Cool on Track justeras enkelt med kardborreband runt mage och hals. När täcket inte används kan du knäppa upp det och använda det som en kylande pläd för både din hund och dig själv.
Pris: 299 kr  Storlek till ridgebacks: 60 cm, 70 cm

HUNDMADRASS/ RESEMADRASS

Med keramiskt textil är denna vadderade madrass/filt perfekt att ha i hundbädden, bilen eller med på resan. Vattenavvisande undersida och keramiskt tyg på ovansidan.
Den kommer förpackad i en påse i storlek av en sovsäck vilket gör den praktisk att ta med sig på resor.
Pris/ storlek:
80x100 cm Pris: 1049 kr         100x120 cm Pris: 1369 kr

Så här beställer du!

Skicka ett mail till karin@kadamo.se märkt med ämne: Back on track. Skriv där vad du vill beställa och storlek. Skriv med kontaktuppgifter till dig så hör jag av mig ang leveransmöjligheter mm. 
Vill du köpa något ur Back on Tracks sortiment för Människa eller Häst? Kontakta mig för produktkatalog och priser!

Så fungerar Back on Track

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.
 

Värmestrålning
Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.

Fördjupning av funktionen
Värmeenergi kan transporteras på tre sätt konduktion (ledning), konvektion eller strålning.

1.När värmeledning eller konduktion sker sprids värme i ett material från en del av materialet till övriga delar.
 

2.Konvektion innebär att uppvärmd vätska eller gas (till exempel luft) förflyttas och tar värmen med sig. Vanliga kläder och ledskydd med isolerande material som till exempel bomull, ull och neopren, syftar till att förhindra konvektion och på det viset behålla kroppsvärmen i luften utanför huden.
 

3.Strålning innebär att en värmekälla utstrålar värmestrålning som träffar en annan yta och värmer upp denna. Back on Tracks produkter arbetar med strålningsvärme och syftar inte till att stänga inne värmen genom isolering, vilket gör att skydden kan ha en andningsfunktion samtidigt som värmeenergin i kroppsvävnaderna ökar.

Människor och djur utstrålar kroppsvärme både i vila och vid aktivitet. Vid vila är utstrålningen dock mindre än om kroppen arbetar. När ett material träffas av värmestrålar kan tre saker hända:
 

1.Strålarna kan gå rakt genom materialet, så kallad transmittans. Ett exempel på detta är när solens värmestrålar träffar en glasskiva. Övervägande delen av värmestrålningen går genom glaset, vilket känns som man står i ett rum där solen skiner in.
 

2.Det andra som kan hända är att strålarna studsar på materialets yta och reflekteras bort, så kallad reflektans. Om all värme reflekteras blir inte materialet uppvärmt och ingen värme strålar igenom materialet.
 

3.Det tredje som kan inträffa är att materialet absorberar värmestrålarna, så kallad absorbans. Värme som strålar kan ha olika våglängder beroende på värmekällans temperatur och material. Värmestrålning ligger oftast inom det som kallas infraröd strålning vilket innebär våglängder mellan ca 0,7 µm och 1 mm. Ett material absorberar värmestrålning olika mycket beroende på vilken våglängd strålningen har, detta kallas för materialets absorptionsspektra. Den värmestrålning som absorberas höjer värmeinnehållet i materialet.
Ett material har inte bara ett absorptionsspektra utan även ett emissionsspektra. Emissionsspektra innebär i korthet att olika material utstrålar värme av olika våglängder vid olika temperaturer. Strålningsmängden och strålningens våglängd varierar beroende på värmekällans temperatur och vilket emissionsspektra värmekällans material har. Generellt kan man säga att ju lägre temperatur värmekällan har desto längre blir våglängden på värmestrålningen.
 

Precis som andra material har kroppens vävnader också ett absorptionsspektra. Den våglängd som de keramiska partiklarna emitterar absorberas i cellerna och en signal går till hjärnan om att värmeenergin ökar och hjärnan öppnar då blodkärlen. Absorptionen sker inte bara på huden utan även en bit ner i vävnaderna, vilket gör att blodkärlen vidgas inte bara ytligt utan även i muskler och kring leder. Den ökade blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga till att häva inflammationer och läka skador. Därför används produkterna ofta vid problem där det finns inflammationer med i bilden. Ett annat viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.
 

Användningsråd

Vänligen, läs noga både användningsråd och tvättråd innan du använder produkten.

Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger.

Anledningen till att vi rekommenderar att man inleder med max 4 timmars användning är att en del människor upplever smärta i början. Hos häst och hund yttrar det sig som en svullnad. Detta beror på den ökade blodgenomströmningen, vilket faktiskt är ett gott tecken på det keramiska tygets effekt. Den initiala smärtan eller svullnaden kan uppstå redan efter någon eller några timmars användning. Man bör då låta bli att använda produkten mer samma dag och istället introducera den försiktigt och mer gradvis de följande dagarna. Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Mer ihållande tillstånd kan behöva flera dagar, upp till 10-20 dagar, innan man uppnår önskat resultat.

Efter de inledande 2-3 dagarna är det viktigt att fortsätta använda produkten intensivt minst 10, gärna 20 dagar, innan man utvärderar effekten. Eftersom det keramiska tyget reflekterar mer av kroppens värmestrålning när vi rör på oss blir effekten störst om vi bär produkten när vi är aktiva. Men Back on Track verkar även vid vila, också när vi sover.

Fortsätt och använd produkten enligt det mönster du själv kommer fram till eller använd den i 2 veckor och gör ett uppehåll den 3:e veckan, det senare för att undvika tillvänjning. Känsligheten för denna tillvänjning är individuell. För maximal nytta ska det keramiska tyget vara i direkt kontakt med huden (om nödvändigt kan ett tunt bomullstyg läggas mellan).

Notera: Försiktighet rekommenderas vid samtidig användning med liniment eller liknande eftersom effekten då förstärks.

Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Använd ej under graviditet/dräktighet.

Specifika användningsråd för Häst och Hund

Tänk på att effekten av Back on Track ökar vid rörelse då kroppsvärmen ökar, så förutom att använda paddar och täcken i stallet kan hästen med fördel få röra sig med Back on Track-produkterna på sig. Speciellt lämpliga i detta sammanhang är arbetsdamaskerna, lindorna, schabraket , skrittäcket och skrittmaskinstäcket.
Vid långvariga problem kan hästen behöva använda Back on Track under en längre period. Använd då produkten i 2-3 veckor och gör uppehåll 1 vecka för att se om symptomen kvarstår.

I förebyggande syfte kan Back on Track användas med regelbundna uppehåll. Använd Back on Track 1 dag före och 2 dagar efter träning och gör därefter uppehåll tills nästa träning. För uppvärmning använd 1-2 timmar före och 2-4 timmar efter träning.

För hund används ofta standardtäcket som är regnavvisande och andas. Dock skall man komma ihåg att man vid långdragna problem bör använda Back on Track under flera veckor, minst 8 timmar per dag, med regelbundna uppehåll. Det innebär att hunden har på sig täcket inomhus, även under natten. Då är det skönare för hunden att ha nättäcket som är följsamt och andas maximalt. Alternativt kan hunden erbjudas en madrass med "memory foam" eller ett överdrag i Back on Track till sovkorgen. Att skumgummit delvis formar sig efter kroppsformen avlastar en öm rygg.
 

Tvättråd
Back on Track-produkterna kan tvättas i maskin 30°C med vanligt tvättmedel. Lufttorkas.
Notera: Använd inte blekmedel eller mjukmedel, torktumla ej. Strykning av produkten kan göras vid en temperatur av max 50°C. Det keramiska pulvret är insmält i trådarna av polyester/polypropylen och separeras inte vid tvättning. Textilen försämras dock med tiden vid långvarig användning.
Textilen är tillverkad i Kina och består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver och 50% bomull.