Omplacering

Vår fina tjej SEVCH Kadamo The Girl Is Mine "Hailey" söker efter ett aktivt hem. Hailey är en korrekt tik på 1,5 år. Friröntgad både höfter och armbågar.
Hailey är en energisk tjej som verkligen har potential för att bli en fantastisk arbetskompis. Oerhört lätt att jobba med och stor arbetsvilja. Redan svensk viltspårschampion och för närvarande placerad i Topp 5 på SRRS Viltspårslista.
Hailey söker ett nytt hem av lite olika anledningar. Dels för att hon har mer potential att bli en hund att träna och tävla med i tex lydnad, rallylydnad, nosework, spår mm än vad jag har tid och intresse för att utveckla henne i.
Hon har också en hel del jaktintresse och då vi bor på gård med hundarna lösa större delen av dagarna då vi är ute är det ett problem då hon drar iväg på egna äventyr. Fungerar generellt bra lös i skogen på vanliga promenader men stöter hon på vilt så drar hon iväg.
Hon är inte helt bekväm med alla nya hundar. Bor i flock nu med tikar och hane men är lite vaktig emot de andra, speciellt tikarna. Är rädd att det kommer att orsaka en konflikt i framtiden vilket jag vill undvika.
Hon umgås nu inte med så mycket andra hundar utanför flocken så skulle behöva träna mer på det om man önskar göra det. Gör inga utfall eller så vid hundmöten men blir spänd och väldigt intresserad, går att avleda.
Kan säkert bo med hund, men skulle tro hanhund är enklast (kastrerad eller där den ena kan vara hos hundvakt vid löp).
Hailey bor idag med barn och har stort tålamod med dom och trivs väldigt bra med barn. Hon är väldigt social även med nya människor. 
Hon är med på mitt jobb dagtid och vistas då i en inomhus "hundgård" och lämnas ensam hemma med våra andra hundar. Hon kan dock vara lite pysslig om det ligger intressanta saker framme, typisk unghund. Jag ser till att hon har leksaker att roa sig med under tiden så brukar det gå bra. 
Hon har varit på ett par utställningar och fått excellent. Så finns intresse för utställning går det också att göra.
Hittills har hon varit en väldigt frisk hund och hoppas hon så ska få förbli.

Jag söker ett hem som verkligen vill ha en hund för träning och tävling. Hailey är ingen ren soffpotatis även om hon mer än gärna gosar på soffan på kvällen. En tjej som alltid är redo att hitta på saker oavsett om det är en sväng i skogen, gå ett spår eller något annat.
Vi har ingen brådska att låta henne flytta utan hon säljs endast om rätt hem dyker upp som kan erbjuda henne det jag inte kan.
Kan ev vara aktuellt att sälja henne med bibehållen avelsrätt. Detta kan diskuteras.

Tror du att ni kan passa varandra? Maila mig till karin@kadamo.se och berätta vem du är och vad du har att erbjuda.