Omplacering

Sengo - Kadamo The Great Escape

Sengo är född 2023-03-30 i min Pink-kull. Han har korrekt ridge, röntgad HD C/C, ED 0/0, saknar en ländkota (inga problem utan upptäcktes vid SKK rutinröntgen). Sengo är en mindre hane. 

Sengos mattes ord:
Pga ändrade levnadsförhållanden behöver Sengo ett nytt hem. Han är en fantastisk hund: lyhörd, mjuk, lättlärd och signalkänslig. Alert och nyfiken. Han är personkär mot sin familj men överöser inte främlingar med kärlek på en gång.
Han har levt med barn i åldrarna 5-10 år och är snäll med dem men ibland kan det vara svårt för honom att inte delta i deras lekar utomhus.
Han har koll på var man är så han funkar bra att ha lös. Inte mycket jaktinstinkt. Miljöstark i den bemärkelsen att han direkt finner sig i nya hemmamiljöer. Dock kan han bli något vek i situationer som han finner läskiga, tex skateboard-åkande ungdomar, men han tar inte med sig eventuella obehag. Får han titta och analysera klart en situation släpper han det sen.
Lättbelönad med både godis och lek. Kan vara ensam några timmar men är inte helt opåverkad av det varje gång så det behöver han träna mer på. Vaktar flitigt hemma.
Han hänger gärna med på allt möjligt: löpturer (blir dock lite uttråkad av det), cykelturer (tydligen roligare än löpning!), tälta, restauranger, kalas mm.
Han har tränat viltspår och lite specialsök. Han är lyhörd och snäll med andra hundar men kan bli lite för kärleksfull mot tikar. Hans hormoner tar sig inte uttryck i att han blir bråkig utan snarare lite väl kärleksfull… Kan bli uppspelt vid hundmöten men går att avleda.
På det stora hela är han absolut inte en problemhund utan väldigt easy going.


Första kontakt sker via mail till karin@kadamo.se. Berätta vem du är och vad för typ av hem du kan erbjuda Sengo.