Omplacering

Vi söker nu efter ett nytt hem för vår fina Rhodesian ridgeback hane Nils.
Nils är en mjuk, glad och kärleksfull hane som alltid beskrivs som väldigt snäll av dem han möter. Han älskar lek och bus och är en mycket social hund som säker kontakt och gärna vill vara nära alla människor han har runtomkring sig.
Han är lika glad och snäll mot alla hundar som han möter.

Med stor sorg har vi dock med tiden märkt att Nils inte mår bra av att bo i en lägenhet i ett hyfsat folktätt område (Bromma i Stockholm). Tyvärr har vi heller inte den tiden som Nils förtjänar att ta ut honom i skogen ordentligt och tillräckligt ofta. Nils är som sagt en väldigt mjuk kille och i vissa fall har detta slagit över i känsloyttringar av rädsla. Främst yttras denna rädsla vid veterinärbesök och kloklippning.
Vi är säkra på att detta är något som Nils kan övervinna men han behöver en ledare som med lugn och trygghet kan visa vägen. Nils svarar nämligen inte bra på tufft ledarskap utan behöver en lugn och trygg vägledning full av kärlek.
Anledningen till att vi omplacerar Nils är alltså att han inte funkar bra där vi bor och att vi tyvärr inte har den tiden som han förtjänar till att övervinna sina rädslor och ta ut honom på äventyr i lugna miljöer.
För att omplacera Nils krävs det att vi hittar en ny ägare som har gott om tid, är lugn och trygg i sitt ledarskap (tidigare hundägare) och som bor på landet. Nils förtjänar en lugn plats och en ledare som är villig att ge honom både massor av kärlek och närhet samt meningsfulla äventyr i naturen.
Vid intresse av Nils, skicka gärna ett mail och berätta lite om er själva och er livssituation, varför ni är intresserade av Nils samt varför ni tror att Nils skulle passa i ert hem.

(Nils är röntgad men bilderna på armbågarna behöver tas om. Höftleder A/A.)

Första kontakt tas med uppfödare Karin via mail till karin@kadamo.se.